Willem Nuwenhoud

Elk klein gebaar is van betekenis

Uw oprechte belangstelling is voor nabestaanden van onschatbare waarde. Een hand op de schouder, een kaartje in de brievenbus, zelfs een appje of mailtje doet goed. Voelt u zich betrokken, laat dan een persoonlijk bericht achter. Op deze pagina zijn de reacties tijdelijk zichtbaar.

Noteer hier uw herinnering aan Willem, dit mag ook een foto zijn. (De tekst of foto die u hier plaatst is voor iedereen zichtbaar. Wilt u liever een persoonlijk bericht doorgeven stuur dit dan naar contact@berdienuitvaart.nl)  Na ongeveer 4 weken wordt er een boekje gemaakt en als herinnering aan Jeanine, Laura en Rens aangeboden. Daarna worden deze gegevens verwijderd.

lieve groet Berdien
Berdien Uitvaartbegeleiding

 

12 reacties

 1. Dag Willem, oude buurtgenoot en een van de voetbalvaders van onze jongens.
  (daar zijn deze foto’s van; gezellige buurt-uitjes en speldagen van het voetbalteam)

  Heel veel sterkte Jeanine, Laura, Rens en Saskia met dit grote verlies.

 2. Beste Jeanine, Lara, Rens en Saskia,

  Wat een oneerlijke strijd! Wat een hard gelag om je lieve man en jullie geweldige vader zo te moeten verliezen!
  Ik heb Willem vooral bij Oirschot-Vooruit leren kennen. Een echte O.V.-man. Scheidsrechter, opleider jeugdscheidrechters, adviseur …en fotograaf. Serieus, rechtvaardig en vaak uitleggend waarom hij een bepaalde beslissing nam aan spelers, trainers, vlaggers en soms ook toeschouwers. Beslissingen die menigeen wel eens dubieus vond. Maar Willem stond voor zijn zaak! Was daar niet vanaf te brengen! En als ik op de site naar een foto zocht van bijvoorbeeld een wedstrijd bij het schoolvoetbaltoernooi, was ik wel even bezig om uit honderden foto’s de juiste te vinden. Willem bleef maar knippen en sorteren of selecteren deed hij niet.
  Willen kon ooit nogal lang van stof zijn en vond het geweldig om met vele woorden zijn mening te geven.
  We zullen Wiilem erg gaan missen op Moorland!
  Jeanine, Laura en Rens: heel…heel veel sterkte voor de toekomst@

 3. Beste Jeanine , Laura , en Rens

  Willem was de ster van de verloving van onze dochter Annelies. Hij heeft prachtige foto’s van onze dochter en haar man genomen.
  De hemel heeft er een mooie ster bij .
  Echt een bijzondere man , vader , fotograaf bloeddonor, die alles aan de anderen wil geven zonder iets terug te willen.
  Veel sterkte in deze moeilijke tijd .

  Sahar & Patrick
  Annelies&Julien

 4. Hoi Willem,

  Ik heb het geluk mogen hebben om met jou samen bij Nestinox te mogen werken. Ik herinner me nog dat je de laatste keer zei dat je indien het goed met je zou gaan je misschien wel weer 2 uurtjes zou komen werken. Nu, na te hebben gestreden, is het voorbij en moeten we het doen met de herinneringen die we gaan koesteren. Je was een fijne man en een fijne collega. We gaan je missen en wensen Jeanine, Laura, Rens en Saskia sterkte met dit grote verlies.
  Het gaat je goed daarboven Willem.

 5. Willem was sinds 1 januari 1983 lid van onze vereniging en is vorig jaar op de jaarvergadering gehuldigd voor zijn 40-jarig COVS Lidmaatschap.

  Willem was een scheidsrechter in hart en nieren. Kwam je Willem tegen, dan ging het over voetbal en dan met name arbitrage, hij kon daar uren over praten. Willem heeft jarenlang voor de KNVB gefloten en is daar een aantal jaren geleden mee gestopt. In 2006 kreeg hij de KNVB Scheidsrechtersspeld in goud opgespeld en in 2016 werd Willem door de KNVB geëerd met de onderscheiding “Scheidsrechter van Verdienste”.

  Willem floot nog regelmatig wedstrijden bij zijn cluppie Oirschot Vooruit, waar hij sinds september 2022 ook lid van verdienste is. Daar zette hij zich ook jarenlang in voor de verenigingsscheidsrechters. Zo heeft hij Michael Eijgelsheim naar de COVS gestuurd voor de wekelijkse trainingen omdat hij zijn talent zag. Op 29 september vorig jaar zijn we nog met Willem naar Top Oss – FC Emmen geweest waar Michael moest fluiten, hij was zichtbaar trots.

  Eind 2022 is bij Willem longkanker geconstateerd. Dat was een flinke tegenvaller, maar Willem zou Willem niet zijn als hij niet strijdbaar was en de moed niet op gaf. Tijdens de jaarvergadering in februari vorig jaar, Willem had de eerste kuren al achter de rug maar wilde toch naar de vergadering komen voor zijn huldiging, vertelde hij openhartig over zijn ziekte en dat hij strijdbaar was om de ziekte te lijft te gaan.

  Dit was ook in de tijd dat Thijs Slegers aandacht vroeg voor zijn ziekte en de werving van stamceldonoren tijdens een uitzending op ESPN. Willem werd door de Bloedbank Sanquin uitgenodigd voor een interview bij ESPN. Hij is 43 jaar donor (bloed en plasma) geweest, totdat zijn ziekte hem, na 490 donaties, noodzaakte om te stoppen. Een mooie en emotionele verassing voor hem was dat zijn dochter het stokje overnam en bloed en plasma donor is geworden.

  Willem heeft gevochten voor wat hij waard was. Hij vond zelf dat zijn tijd nog niet gekomen was, maar hij heeft de ongelijke en oneerlijke strijd helaas verloren.

  Wij wensen Jeanine, de kinderen en allen die Willem lief hadden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verdrietige verlies.

 6. Beste Familie,
  Ik herinner me Willem als een sociale aardige goed gespraakte vent. Ging het over voetbal werk en of andere zaken Willem had overal wel zijn eerlijke mening over. Dat respecteerde ik enorm van hem. Ook in zijn zwaarste periode van zijn te korte leven hij stond altijd voor iedereen klaar. Vooral zijn grootste passie het fluiten en het begeleiden van de jeudige toekomstige scheidsrechters deed hij met volle overgave evenals vele gebeurtenissen bij Oirschot-Vooruit op de gevoelige plaat (foto’s) vastleggen. De laatste keer dat ik Willem gesproken heb was bij Oirschot Vooruit. WILLEM rust zacht en familie vrienden kennissen wens ik heel veel sterkte met dit enorme verlies.
  Fanny Laenen

 7. Beste Janine, Laura, Rens en Saskia,
  Gecondoleerd met het overlijden van Willem.
  Enthousiast, actief, fanatiek, betrokken en nooit om een praatje verlegen, zo hebben wij Willem leren kennen en zullen wij hem blijven herinneren. Mooie herinneringen hebben we bij onder andere de gezamenlijke begeleiding van allerlei activiteiten van onze kids op de Korenbloem en bij Oirschot Vooruit.
  We wensen jullie heel veel sterkte bij dit grote verlies. Koester de mooie herinneringen!
  Renie en Paul van der Schoot

 8. Lieve Jeanine, Laura, Rens en Saskia,
  Veel te jong, veel te vroeg en zo oneerlijk. Ik wens jullie enorm veel sterkte om dit intense verdriet samen met elkaar te dragen en te verwerken. Heel veel mooie herinneringen zullen overblijven en voor altijd een plaatsje in jullie hart hebben. Ik herinner mij Willem als een enthousiaste, lieve en sociale man, een familieman en sportman en zo zal hij ook in mijn herinneringen voortbestaan.
  Liefs, Lizette

 9. Ik ken Willem al erg lang. We hebben zelfs nog samen gevoetbald in een team met z’n schoonvader!
  Daarna nog samen gescheidsrechterd. Ik herinner me onder andere de vele zilverenstoel toernooien! Het was ook altijd gezellig! De liefde voor het scheidsrechtersvak droop ervan af en hij nam dat heel erg serieus. Terecht natuurlijk. Hij was een inspiratie voor alle andere leidsmannen die Oirschot Vooruit heeft voortgebracht! Mensen met een bezieling en liefde voor de club en voor het scheidsrechtersvak zoals Willem, zijn een groot voorbeeld!
  Rust zacht Willem!

 10. Willem, bedankt voor de mooie foto’s die je hebt gemaakt als vrijwilliger bij Joris Zorg!
  Jeanine, familie en vrienden, heel veel sterkte toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 4 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.