Search
Close this search box.

Melden overlijden

Wat te doen bij overlijden

Na het overlijden komt er veel op je af. Om je te helpen heb ik de stappen en keuzes ná een overlijden op een rijt gezet.

Direct na het overlijden van een dierbare hoef je niet meteen in actie te komen. Neem gerust een moment om even stil te staan bij dit definitieve afscheid. Misschien wil je nog even wachten met de dokter bellen, eerst de naaste familie op de hoogte brengen of ‘gewoon’ nog even samen zijn. Dat is allemaal goed. Vervolgens is de eerste stap: de dienstdoende arts bellen om het overlijden te melden.

Wil je mij op de hoogte stellen van het overlijden van een dierbare? Ik ben dag en nacht bereikbaar. 

Mijn werkgebieden zijn:
omgeving Oirschot, Best, Moergestel, Haghorst, Diessen, Hilvarenbeek, Tilburg, Oost-West-Middelbeers, Vught, Eersel, Reusel, Bladel, Veldhoven en Den Bosch.

Berdien Uitvaartbegeleiding Oirschot-166

Bel de dienstdoende (huis)arts

Direct na het overlijden mag er door de nabestaanden tijd worden genomen om even stil te staan bij het definitieve afscheid. Misschien wordt er naaste familie op de hoogte gebracht of is er simpelweg een mooi moment van samenzijn voor de dokter gebeld wordt. Dat is allemaal goed. Wanneer het goed voelt, kan de huisarts gebeld worden. Het inschakelen van de (huis) arts is belangrijk, want hij of zij stelt zowel het overlijden als de oorzaak ervan officieel vast.

Neem contact op met Berdien

De volgende stap is het op de hoogte stellen van de uitvaartbegeleider. Ik ben dag en nacht bereikbaar en kom kort na het belletje langs. Het is prettig als één en ander klaarligt zoals papieren van de arts, een paspoort of identiteitsbewijs van de overledene en de verzekeringspolis van de uitvaartverzekering. De keuze van de uitvaartbegeleider staat altijd vrij, ongeacht je verzekering.

Een persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart met een viering voor wie die persoon was. Dat vind ik enorm belangrijk. Ieder mens is uniek, dus ieder afscheid ook. De opties zijn eindeloos. Je kunt hierbij denken aan de kist, het vervoer, de aankleding,  de locatie. Ik vind het belangrijk om de mogelijkheden te bespreken, zodat je samen een bewuste en ook betere keuze kunt maken.

Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden

Afscheid nemen
in huiselijke sfeer
in Oirschot

Familiekamer ’n Laatste Groet heeft een sfeervolle en huiselijke uitstraling die nabestaanden in een moeilijke tijd toch een gevoel van warmte zal geven. Niet iedereen vindt het prettig om de overledene thuis op te baren, of heeft daar ruimte voor. Familiekamer ’n Laatste Groet biedt hierin een oplossing.

De familiekamer is gelegen aan de Harnasweg 1 in Oirschot.

 

Afscheid nemen in huiselijke sfeer in Oirschot

De familie kan eigen spulletjes neerzetten en krijgt ook de sleutel van de kamer. Zo kunnen de nabestaanden bij hun dierbare zijn wanneer ze dat willen.  Er is een sfeervolle huiskamer met pantry en eigen toilet.

Met deze familiekamer biedt Berdien Uitvaartbegeleiding nabestaanden de gelegenheid op intieme, respectvolle en persoonlijke wijze afscheid te nemen van een overleden dierbare.