Een afscheid met bloemen….

Een afscheid met bloemen…

Een jonge vrouw is ernstig ziek. Ik had er zijdelings iets van gehoord maar toen haar man mij uitnodigde voor een gesprek omdat het er niet goed uitzag voor haar toen ging er toch wel even iets door mij heen.

Vooraan in de 50 was ze nog maar, 3 kinderen, jong volwassen. Ze kan eigenlijk nog niet gemist worden. Ze kent veel mensen, heeft altijd in een bloemenwinkel gewerkt, sociaal, actief, altijd aanwezig bij de wedstrijden van de kinderen en haar man. Gewoon een gezellige, graag geziene vrouw.

Graag zou ze een afscheid willen waar veel mensen aanwezig kunnen zijn maar ja, Corona. Op de dag dat ze overlijdt mogen 100 personen aanwezig zijn bij haar afscheid … 100 personen, dat maakt de keuze niet veel makkelijker. Ze heeft net voor haar overlijden bepaalt toch voor 30 personen te gaan. Haar wens respecteren we.

We nodigen alle bekenden van haar uit om 1 onverpakte bloem mee te brengen en een erehaag te vormen. Op de dag van afscheid staan er veel, erg veel mensen langs de kant van de weg. Ze leggen stuk voor stuk hun bloem voorzichtig op de rouwauto. In de rouwauto is haar uitvaartkist zichtbaar met daarop een schitterend bloemstuk die haar dochters onder begeleiding hebben gemaakt in de kleuren en bloemen zoals zij het graag wilde; kleurrijk.

Bij het crematorium worden de bloemen in vele vazen geplaatst, het werd een kleurrijk geheel, passend bij haar, zoals zij het gewild zou hebben:

Een afscheid met bloemen

Afscheid met woorden

Om te vertellen wie jij was

Je karakter, de verhalen

 

Afscheid met klanken,

Zacht of luid

Laat ons door herinneringen dwalen

 

Afscheid met handen

Die moeten loslaten wat niet blijven kan

Maar troost en verbinding geven

 

Afscheid met bloemen

Die alles samenbrengen

De geur, de kleur

De kracht en kwetsbaarheid

Vertellen van jouw leven

 

Contact

Ik wil graag het uitvaartwensen boekje ontvangen

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]