Jouw uitvaart net zo uniek als jij zelf

Jouw uitvaart net zo uniek als jij zelf

Het is niet iets wat we graag doen, nadenken over ons levenseinde. Maar voor iedereen geldt: het leven is eindig. Wanneer je nog middenin het leven staat, lijkt het vreemd om na te denken over hoe je jouw afscheid zou willen inrichten. Toch is het voor je nabestaanden en voor jezelf heel fijn als veel zaken al duidelijk zijn. Voor de nabestaanden geeft het de zekerheid dat ze het afscheid kunnen invullen vanuit de wens van hun overleden geliefde. In de periode van afscheid overheersen de emoties, keuzes maken kan dan zwaar zijn. Door vooraf jouw wensen kenbaar te maken, geef je jouw nabestaanden handvatten en rust om naar jouw wens het afscheid te (laten) regelen.

The Beatles door de speakers in de kerk? Het kan!

In tijden van (redelijke) fitheid kun je goed nadenken over wat je wel en juist niet zou willen bij jouw uitvaart. Misschien heb je ideeën opgedaan tijdens de uitvaart waarbij je aanwezig was of heb je dingen gezien die je liever niet tijdens jouw afscheid wil horen of zien.
Overal kun je inspiratie opdoen voor jouw laatste afscheid. In de media, tijdens uitvaarten van anderen, in verhalen die je leest of door erover te praten met bijvoorbeeld je gezinsleden.
Hoe duidelijker jouw wensen zijn vastgelegd, hoe gemakkelijker het voor je nabestaanden is en hoe zekerder jij bent van een mooi afscheid.

Het Wensenboekje: hulp bij het vastleggen van jouw uitvaartwensen

Speciaal voor het vastleggen van jouw uitvaartwensen heeft Berdien Uitvaartbegeleiding een Wensenboekje gemaakt. Hierin wordt uitgelegd wat er komt kijken bij een uitvaart en wat jouw wensen hierin zijn. Het geeft je handvatten om na te denken over de invulling van jouw afscheid en wat je al dan niet over wil laten aan de nabestaanden. Dit boekje is gratis aan te vragen via contact@berdienuitvaart.nl of op te halen bij ’t Bint in Oirschot of in Familiekamer ’n Laatste Groet aan de Harnasweg. Natuurlijk komt iemand van het team van Berdien graag persoonlijk op bezoek voor aanvullende informatie, extra advies en om te helpen met het vastleggen van jouw wensen.

Berdien Uitvaartbegeleiding begrijpt hoe belangrijk een definitief afscheid is en dat het niet meevalt om daar bij leven over na te denken. Neem gerust contact op, het kost en verplicht je tot niets, maar het gaat jou en je nabestaanden zeker helpen!