Wat voor rouwvervoer bestaat er?

De overledene onderweg

Wat voor rouwvervoer bestaat er?
Van traditionele lijkwagen tot bakfiets en alles er tussenin

Rouwvervoer. Een overledene wordt na het overlijden een aantal keer vervoerd tussen verschillende locaties. Bijvoorbeeld van de plek van overlijden naar de locatie waar de overledene wordt opgebaard. Hiervoor de is uitvaartverzorging verantwoordelijk. Maar ook van de locatie van opbaren naar waar de afscheidsdienst wordt gehouden. En misschien van de dienst naar de begraafplaats of het crematorium. Op de dag van het definitieve afscheid mag door de nabestaanden zelf invulling gegeven worden aan het rouwvervoer.

Auto, werkbus, loader of bakfiets

Niet iedereen heeft een uitgesproken mening over het vervoer van de overledene, dan kan heel goed gebruik worden gemaakt van het vervoer dat de uitvaartbegeleider biedt. Maar om de uitvaart een nóg persoonlijkere tint te geven, kan ook het rouwvervoer helemaal in stijl van de overledene.
De rouwkist van een grondwerker kan bijvoorbeeld vervoerd worden in een loader of bakwagen. Een opvallende werkbus van het bedrijf waar de overledene altijd werkte, mag ook ingezet worden als afscheidsvervoer. Wat te denken van een platte kar om de overledene nog een laatste rondje door het dorp te rijden?
De bakfiets die gebruikt werd om boodschappen te doen. De hummer waar altijd met trots en plezier in gereden werd. De trouwauto die destijds dienst deed op de bruiloft. Je kunt het zo gek niet bedenken, als het gebruikt kan worden om de uitvaartkist, -mand of -draagbaar te vervoeren, kan het meestal worden ingezet als rouwvervoer.

Rouwvervoer Berdien Uitvaartbegeleiding

Leg de organisatie van een uitvaart in handen van Berdien Uitvaartbegeleiding en je bent verzekerd van autonoom vervoer. Zelf heeft Berdien een auto die kan dienen als rouwvervoer. Tevens, geheel conform de huidige maatstaven van duurzaamheid, een elektrische Volkswagenbus. Maar ook een wandelkar. Dit is een elegante en praktische manier van lopend rouwvervoer.
Maar meld vooral wat jouw wensen zijn en Berdien Uitvaartbegeleiding zorgt voor passend vervoer.

Rouwvervoer vooraf vastleggen

Heb jij al een heel duidelijk idee waarin jij te zijner tijd vervoerd moet worden? Leg jouw wensen dan vast tijdens een gesprek bij leven of in het wensenboekje. Zo laat je je nabestaanden weten wat jij zelf graag zou willen tijdens je uitvaart.
Heb je na het overlijden van een dierbare een idee over het rouwvervoer, schroom dan niet om je idee te delen met Berdien Uitvaartbegeleiding. We kunnen samen altijd op zoek gaan naar de mogelijkheden.